De Minister van de nieuwe economie is géén politieke verkiezing, maar een initiatief vanuit MVO Nederland. De gekozen minister wordt hét gezicht van een groeiende groep mensen die een versnelling wil realiseren om de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling in 2030 te halen. Als Minister van de nieuwe economie krijg je een landelijk podium om met jouw visie een significante bijdrage te leveren om het tempo op te voeren richting de nieuwe economie.

Waarom wil ik Minister van de nieuwe economie worden?

Verandering en innovatie zijn de rode draad in mijn carrière. In ’98 startte ik als commercieel inkoop manager bij postorderbedrijf Wehkamp waar ik de sleutelrol vervulde naar het e-commerce business model. Van ’04 tot ’11 was ik als Internationaal CEO van Conrad Electronics in de lead bij de transitie van postorder naar omnichannel business model. Vanaf ’12 heb ik als interim verandermanager dezelfde transitie begeleid voor een zestal organisaties. Het succesvol doorvoeren van een dermate verandering geeft een waanzinnige boost van voldoening en energie.

In mijn loopbaan zijn maatschappelijk duurzame thema’s – ook wel megatrends genoemd – als circulariteit, digitalisering, connectivity, privacy, individualisme en het cultureel samenspel, in toenemende mate een rol gaan spelen. Opvallend is dat bij M&A trajecten vandaag de dag dergelijke topics met name gezien worden als unique selling point. In mijn optiek is het tijd om de intrinsieke motivatie aan te wakkeren en bewustwording te creëren bij ondernemend Nederland. Zet maatschappelijke thema’s op de strategische agenda – niet over 3 jaar of 5 jaar – maar nú.

“Na meer dan drie decennia het boosten van verandering op micro bedrijfsniveau wil ik een substantiële bijdrage leveren aan de verduurzaming van de Nederlandse economie.”

Wat is mijn visie op de nieuwe economie?

Ik wil een Sense of Urgency creëren binnen het Nederlandse bedrijfsleven dat innovatie op basis van de megatrends jouw onderneming én de Nederlandse Economie een geweldige boost zullen geven.

MVO Nederland heeft ‘Circulariteit’ als primaire thema bestempeld. Ik kan mij hier volledig in vinden. Wat Circulariteit is voor de komende jaren, was 20 jaar geleden E-commerce / Internet. De ondernemingen die E-commerce / Internet direct hebben omarmd, zijn de meest succesvolle spelers van nu en de onderneming die het thema niet omarmde (of te laat) zijn veelal ten onder gegaan.

Als Minister van de nieuwe economie ga ik de politiek overtuigen een bedrijfsmatig klimaat te creëren waarbij ondernemingen gestimuleerd, gesubsidieerd en gefaciliteerd worden hun business model door innovaties op basis van de megatrends te kunnen boosten.

Samengevat: Make The Economy Great Again

Waar heb ik jouw hulp bij nodig? Stem op mij! 

Uit meer dan 200 kandidaten wordt er een eerste selectie van 21 kandidaten gemaakt door het publiek. De hele maand december is de stembus open, daarom wil ik jou vragen om op mij te stemmen via deze link. Alvast bedankt voor je stem!

Na de publieksverkiezing presenteren de 21 kandidaten in januari 2021 hun visie aan een vakjury. De drie geselecteerde kandidaten door de vakjury verdedigen tijdens een live debat eind januari hun visie, waarna de Minister van Nieuwe Economie wordt gekozen.

Stem vóór 31 december 2020 op mij als kandidaat voor de Minister van de nieuwe economie. Alvast bedankt! (Stemmen is niet meer mogelijk)